Dagopvang

Begeleiding en psychosociaal advies

Een persoon die bij ons opgevangen wordt krijgt ook steun, aangepast aan zijn of haar noden. We bouwen mee aan het sociaal, institutioneel en economisch netwerk dat rond een uitgesloten gecreëerd wordt. Het is hier dat het werken met partners zijn volle betekenis krijgt. Elke partner komt met zijn specifieke expertise de thuisloze ondersteunen.

De siësta’s

Mensen die overdag nergens anders terecht kunnen worden bij ons opgevangen. Onze dienst is open van 13u30 tot 18u30.

Inschrijven voor een dutje kan alleen via een partner, die oordeelt over de gegrondheid van de vraag. Partners kunnen telefoneren vanaf 13 u om mensen in te schrijven.

De douches

De hygiëne van de mensen die opgevangen worden is voor ons zeer belangrijk. De regelmatige toegang tot douches draagt bij tot het fysiek welzijn (preventie van verschillende dermatologische ziektes die regelmatig voorkomen bij daklozen, infectie van verwondingen, …), het psychisch evenwicht (imago, zelfvertrouwen, enz… en de invloed op agressiviteit) en het sociaal welzijn (uitsluiting, discriminatie op basis van het uiterlijk of de geur).

Onze douchedienst is open van maandag tot vrijdag van 13u30 tot 18u30, tot 22 douches per dag. Men schrijft zich in per telefoon vanaf 13u.

22 douches per dag

Mogelijkheid tot een siesta

Inschrijven per telefoon