Hoeksteen

Welkom bij Hoeksteen vzw

Reeds gedurende vele jaren worden de Brusselse organisaties geconfronteerd met stijgende armoede, een stijgend aantal thuislozen en een explosieve groei van tijdelijke migranten.

Hoeksteen vzw werd in 1987 opgericht door burgers bezorgd over het lot van daklozen. De vzw biedt gedurende het hele jaar opvang aan, zowel ’s nachts als overdag, met douches, dutjes en psychosociale steun.

Er zijn verschillende manieren om ons te steunen

Schenken in natura – Financiële steun – Vrijwilliger worden

We hebben regelmatig producten nodig zoals: shampoo, douchegel, zeep, tandenborstels en tandpasta, scheermesjes en scheerzeep, handdoeken en kledij (ondergoed en kledij voor mannen)

Maar nog eenvoudiger, u kan ons ook financieel steunen, dit is mogelijk via deze site.

Facebook News

3 hours ago

Pierre d'Angle

Tout changement commence par une graine qu’on plante avec passion et amour. On l’arrose régulièrement avec patience. Ensuite, on la protège des intempéries des bourrasques de la vie et on attend qu’elle germe.

C’est ce que nous faisons en allant à la rencontre des jeunes pour expliquer notre travail, mais aussi la pauvreté, l’exclusion afin de sensibiliser cette nouvelle génération au défi majeur de notre société. Lutter contre toutes les formes d’injustice et faire preuve d’ouverture envers les plus fragilisés de notre société.
Aujourd'hui, nous avons pu accueillir l'Institut Saint Vincent de Paul.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Wie zijn wij?

Dagopvang

De regelmatige toegang tot douches ter bevordering van het fysiek welzijn, het mentale evenwicht en het sociaal welzijn. We verwelkomen ook thuislozen die geen andere plek hebben om te rusten overdag.

Nachtopvang

Heel het jaar en elke nacht bieden we een bed aan 48 thuislozen, in een rustige, warme en veilige omgeving. Van maandag tot vrijdag, verstrekken vrijwilligers van het Rode Kruis kleine zorgen aan onze gebruikers.

Onze geschiedenis

Hoeksteen vzw werd opgericht in 1987 met als doel het organiseren van onvoorwaardelijke, anonieme en gratis opvang voor thuislozen in Brussel.

 

Ons vinden

Hoeksteen is bereikbaar met de wagen, te voet, met de metro, met de tram en met de trein. Op 8 minuten te voet van het Zuidstation.